Sfaturi de Condus pe Timp de Iarna

Partii de schiStimati clienti,

Pentru buna utilizare a autoturismului in conditii de iarna (zapada, ceata , temperaturi scazute , polei etc.) se recomanda urmatoarele:
* La pornitea autoturismului dupa o perioada prelungita de stationare este recomandat sa asteptati aprox. 5 min pentru ca sistemele de incalzire si dezaburire sa aiba o buna functionare.
* A se curata zapada de pe autoturism in totalitate cu racleta din dotarea autoturismului. (verificarea stergatoarelor de parbriz sa nu fie inghetate si lipite).
* Completarea si reumplerea rezervorului de lichid spalare parbriz doar cu solutie recomandata pentru temperature scazute. (pentru evitarea inghetarii)
* Pe timpul noptii cand autoturismul urmeaza sa fie stationat pe o perioada mai lunga va rugam sa evitati cuplarea franei de mana.
* In cazul in care este necesara montarea lanturilor de iarna este recomandat a se citi instructiunile de montare ale acestora.
* Verificarea semnalelor luminoase (faza scurta, faza lunga, semalizatoarele, lumini de franare,etc.) inainte de orice deplasare.
* Reducerea considerabila a vitezei de deplasare cand va aflati in raza de actiune a unei autospeciale de dezapezire sau imprastiere de material antiderapant pe carosabil.
* Tractarea altui autoturism este strict interzisa.

In caz ca sunteti blocat intr-o zona mai retrasa, ramaneti in masina. Se recomanda sa iesiti doar daca vedeti o persoana care va poate ajuta la o distanta destul de mica, pentru a nu va expune un timp indelungat frigului.
Cand sunteti impotmoliti in zapada si porniti motorul aveti grija tot timpul ca teava de esapament sa fie curata, sa nu fie astupata de zapada deoarece exista pericolul otravirii cu monoxid de carbon.

Va multumin pentru intelgere, drum bun!

Lasă un răspuns