Inchirieri masini in Romania – Lucruri care trebuie stiute

Inchiriaza o masina din timp Inchirierea unei masini in Romania poate fi o modalitate foarte buna de a vedea mai mult si de a va face mai placuta vacanta. Scopul ar trebui sa fie acela de a extinde lista de destinatii, nu costurile. Evitati orice taxa neasteptata daca sunteti un client bine informat. Aici sunt unii factori de siguranta pe care ar fi bine sa ii luati in considerare daca aveti de gand sa inchiriati o masina pentru a calatori in Romania.

Taxa de dislocare

Biletele de avion dus-intors de multe ori sunt mai ieftine daca sunteti dispusi sa zburati dintr-un oras in altul. Din pacate pentru calatori, agentii de inchirieri auto in general, nu functioneaza in acest fel. Multe agentii percep o asa zisa taxa de dislocare daca dvs preluati masina intr-un oras si vreti sa o returnati in alt oras. Daca inchiriati si returnati masina in acelasi oras in general nu trebuie sa platiti nici o taxa de dislocare, dar cel mai bine este sa va interesati la firma respetiva.

Sfaturi privind planurile de calatorie

Discutati din timp cu agentia de inchiriere in legatura cu locul in care doriti sa mergeti cu masina inchiriata. Exista foarte multe restrictii in general daca doriti sa parasiti tara si granicerii au dreptul de a nu va lasa sa treceti fara documentele corespunzatoare. Lamurind acest lucru din timp va poate salva de momente stanjenitoare.

Invatati sa conduceti o masina cu transmisie manuala

Majoritatea oamenilor isi rezerva vacantele cu 3 luni in avans, in unele cazuri, chiar mai mult.Foarte putina lume conduce o masina automata in Romania , pretul masinilor automate fiind de regula mai mare decat al masinilor cu transmisie manuala. Acest lucru se reflecta in costul de inchiriere al autoturismului. Puteti ajunge sa platiti mult mai mult daca doriti sa conduceti o masina automata. Faceti-va timp in cele trei luni pentru a afla cum se conduce o masina manuala.

Politica de combustibil locala

Mulii furnizori au inceput sa perceapa o taxa pentru un intreg rezervor de combustibil, iar dvs ar trebui sa o returnati cu rezervorul gol. Cu preturile benzinei in ziua de azi, aceasta optiune ar putea deveni costisitoare. Daca aveti nevoie doar de o masina pentru o excursie de la aeroport la hotel si viceversa, optati pentru un transfer, de cele mai multe ori costul este aproximativ acelasi.

Luati la cunostinta legile tarii

Nu exista nici o regula speciala in ceea ce priveste turistii care incalca legea. Familiarizati-va cu indicatoarele rutiere, legile de conducere si limitele de viteza inainte de a ajunge in Romania. De asemenea, trebuie sa stiti restrictiile privitoare la permisul de conducere. Asigurati-va ca aveti toate documentele necesare pentru a nu fi nevoiti sa platiti o amenda pe loc.

Solicitati contractul de inchiriere

Solicitati tot ce aveti nevoie. Aveti nevoie de un GPS cand inchiriati o masina in Romania? Acest lucru va poate ajuta foarte mult, iar multe companii ofera acest serviciu. Sunt foarte mari sansele sa nu il obtineti decat daca faceti o rezervare din timp. Daca aveti nevoie de un scaun de copil interesati-va de pretul acestuia.

Fiti constienti de taxele suplimentare

Mai multe firme percep o taxa aeroport care poate varia intre 10-20%. Costul unui taxi pana la biroul din centrul orasului pentru o familie de patru persoane, cu bagaje este mai mica decat acea taxa. Chiar daca sunteti obosit in urma zborului, atunci cand ajungeti, in noua cazuri din zece, condusul unei masini de la aeroport este la fel de dificila ca si gasirea unui hotel din centrul orasului. De multe ori, ele sunt foarte apropiate.

Atunci cand aveti un dubiu, intrebati

Agentiile de inchiriere sunt o resursa pentru nevoile dvs! Profitati de harti, directii si experienta locala oferite. Pot exista lucruri care nu va sunt clare in ceea ce priveste contractul de inchiriere , din aceasta cauza este bine sa va asigurati ca intelegeti pe deplin toate lucrurile pentru care sunteti taxati.

Aceasta lista poate fi un pic coplesitoare la inceput, dar este importanta pentru a acoperi lucrurile de baza atunci cand calatoriti. Veti fi bucuros cand veti evita orice complicatie si veti inchiria o masina la un pret bun in Romania.

Compania de inchiriere auto Promotor Rent a Car, va sta la dispozitie cu o gama larga de autoturisme cat si cu serviciile potrivite pentru nevoile dv. Pentru mai multe informatii si detalii, ne puneti contacta la +40734 403 403 sau vizitand site-ul www.auto-rent.ro

Lasă un răspuns