Esti Aici:> Inchirieri Auto Bucharest Otopeni Airport > Despre Bucharest Otopeni Airport
Newsletter Inchirieri de Masini
Fidelitatea Ta, Rasplata Noastra! Oferim discounturi chiar de la prima inchiriere, servicii prioritare, rezervari mai rapide si discounturi din partea partenerilor nostri! Detalii
Bucharest Otopeni Airport

Aeroportul International Henri Coanda (Aeroportul Otopeni) este cel mai mare si important aeroport din Romania fiind situat in afara zonei urbane a Capitalei Bucuresti in orasul Otopeni, judetul Ilfov. 

    Aeroportul a deservit ca si baza militara pentru Al Treilea Reich al lui Hitler, dupa sfarsitul razboiului mondial s-au pus bazele unui nou aeroport cu scopuri comerciale. Modernizarea a constat in amenajarea unei piste  de 3.500 m si inluderea unui nou terminal pentru pasageri, atat pentru zboruri externe cat si zboruri interne. In 1960 a inceput construirea unui foaier pentru celebritati, vizita presedintelui american Richard Nixon din 1960,  si o noua pista de 3.500 m , capacitatea de prelucrarea a avioanelor a crecut ajungand la 35-40 de aeronave pe ora. Aeroportul a devenit membru al Consiliului Aeroportuar International in 1992 iar in prezent Aeroportul International Henri Coanda este unul dintre cele mai moderne din Europa de Est si este in continua dezvoltare, numarul tranzitului crescand semnificativ.
 

 

      Aeroportul are in componenta doua terminale, unul pentru sosiri si unul pentru plecari, intre 1999-2007 a inceput partea a doua  a medernizarii, reconfigurarea corpului de cladire pentru sosiri, modernizarea turnului de control si o extindere a parcarii.
Capacitatea a crescut  considerabil, daca in 2005 erau aproximativ 3 milioane de pasageri, in 2012 se preconizeaza un transit dublu. Planul strategic de dezvoltare presupune o dezvoltare a numarului de terminale pana in 2022

Transport:

Aeroportul este asezat la o distanta aproximativ 20 km de Bucuresti si este accesibil cu aututurismul pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, cu ajutorul liniilor de autobus RATB 780 si 783 cat si cu linia CFR Exprescare leaga Gara de Nord de aeroport. Exista un proiect care va legatura suburban, prin intermediul metroului, proiect care va fi finalizat in 2018.

De la aeroport vei putea ajunge in urmatoarele tari:

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Egipt, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Iordania, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Liban, Malta, Olanda, Polonia, Qatar, Regatul Unit, Republica Ceha, Republica Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Siria, Spania, Statele Unite, Turcia, Ungaria.

 

Zboruri direct din Romania:

Zboruri TAROM

Zboruri Carpatair

Companii aeriene Cargo:

DHL Tarom                                                 TNT Airways                                                 Cargo

 

Companii Internationale aeriene ce ofera zboruri spre Bucuresti Otopeni:

 

Zboruri Lufthansa

Zboruri Olympic Air

Zboruri US Airways

Zboruri Air France

Zboruri Pegasus Airlines

Zboruri germanwings

Zboruri KLM

Zboruri EL AL Israel Airlines

Zboruri Cyprus Airways

Zboruri Turkish Airlines

Zboruri United

Zboruri TUIfly

Zboruri British Airways

Zboruri FlyNiki

Zboruri TAP

Zboruri Alitalia

Zboruri Wizz Air

Zboruri Royal Jordanian

Zboruri Austrian Airlines

Zboruri American Airlines

Zboruri Bulgaria Air

Zboruri Swiss

Zboruri Aeroflot

Zboruri JAT Airways

Zboruri Delta

Zboruri Blue Air

Zboruri MEA

Zboruri Brussels Airlines

Zboruri Air Europa

Zboruri Air Moldova

Zboruri Czech Airlines

Zboruri Aerosvit Airlines

Zboruri Ethiopian Airlines

Zboruri LOT

Zboruri Aer Lingus

Zboruri Etihad Airways

Zboruri Qatar Airways

Zboruri Air Berlin

Zboruri Wind Jet

Zboruri SAS

Zboruri Air Canada

Zboruri Luxair


close X
Da-ne un "Like" pe Facebook & Google+ si urmareste-ne pe Twitter pentru a obtine discounturi!
Inchirieri Masini Twitter account - Promotor Inchirieri Auto